Trajanje: 1h 45m

O programu usposabljanja

Z rastjo vpliva spletnih medijev na marketing in prodajo se povečuje tudi število digitalnih prodajnih poti in raznolikost prodajnih modelov ter s tem njihov vpliv na prodajo izdelkov in storitev. Še več, tudi klasični prodajni kanali se spreminjajo in prilagajajo svoje poslovne modele digitalnim trendom.

Opis

Inovacije v storitvah v kombinaciji z sodelovalnimi poslovnimi modeli in digitalnim gospodarstvom prinašajo velike spremembe tudi pri prodajnih poteh. To pomeni, da se podjetje pri prodaji svojih izdelkov in storitev lahko odloča med klasičnimi in/ali digitalnimi prodajnimi kanali ter med klasičnimi in/ali inovativnimi sodelovalnimi poslovnimi modeli.  Velik nabor možnosti uporabe različnih prodajnih poti od podjetja zahteva redno spremljanje novosti ter znanje za uporabo sodobnih prodajnih poti in poslovnih modelov.  V okviru usposabljanja se bodo udeleženci seznanili z velikim številom možnosti ter hkrati usposobili za analiziranje teh možnosti in postopno vpeljevanje sodobnih prodajnih poti in poslovnih modelov v lastno prakso.

Med drugim, bomo odgovorili na naslednja vprašanja:

  • Kako analizirati in se odločiti o najprimernejših prodajnih poteh za posamezno skupino izdelkov oz. storitev in za posamezne ciljne trge?
  • Kakšne so razlike v uporabnosti posameznih prodajnih poti glede na dejavnost podjetja oz. organizacije in/ali morda skupino izdelkov in storitev?
  • Kakšne so razlike v pripravi izdelka ali storitve za eno ali drugo prodajno pot oz. kaj je pomembno v zvezi s tem vedeti?
  • Kako prilagoditi poslovanje sodobnim digitalnim trendom in kakšna dodatna znanja in orodja še potrebujete?

To je le nekaj izmed vprašanj, na katere bomo odgovorili na seminarju.

Kategorije

About the instructors

Irena Rezec

Imam dugogodišnje iskustvo u (1) informacijskim rješenjima i digitalnom poslovanju, (2) međunarodnom poslovanju i marketinškim i prodajnim kanalima te (3) strategijama partnerstva i poslovnim modelima suradnje. Također sam dugogodišnji ocjenjivač prijava zaprimljenih na pozive Europske komisije u područjima koja se odnose na inovativna informacijska rješenja, digitalizaciju poslovanja te povezivenje tvrtki, poslovnih lanaca vrijednosti i poslovnih ekosustava. Moja velika prednost je u poznavanju i razumijevanju različitih područja i sektora i različitih razina poslovanja u širem međunarodnom kontekstu. Stoga se fokusiram na konzultantska područja gdje je potreban strateški pogled, multidisciplinarno znanje, partnerska suradnja ili gdje se isprepliću digitalne i tradicionalne metode te digitalni i tradicionalni kanali marketinga i prodaje. Jedinstven izazov vidim u povezivanju iznimno različitih područja i sektora, regija, kultura, tehnologija, metoda i pristupa. A što je inovativniji poslovni model suradnje, to će vaši proizvodi i usluge biti inovativniji.

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?