Poziv autorima

Pozivamo stručnjake i praktičare iz područja poslovnog, ekonomskog i regionalnog razvoja kao i iz područja osobnog razvoja poduzetnika i lidera da aktivno doprinesu sadržaju Razvojnog Navigatora.

ZAŠTO DOPRINOSITI?

Profesionalnost

Kako bismo održali visoku kvalitetu objavljenih članaka, svaki članak pregledavamo prije objave.

Transparentnost

Ime autora uvijek se objavljuje uz poveznicu na stranicu autora, gdje se autor može detaljnije predstaviti.

Višejezičnost

Članci se mogu objavljivati na više jezika (HR, EN, SL), što povećava njihovu čitljivost u cijelom svijetu.

Za više detalja pročitajte smjernice za autore i uvjete objavljivanja.

Osnovne informacije

Poruka uredništvu

Uredništvo

Autorske smjernice

Uvjeti objavljivanja

Autori

Među našim temama

Sadržaji vezani uz suradnju i poslovna partnerstva jedno su od naših glavnih savjetodavnih područja. Stoga se ovoj temi posvećuje velika pažnja u “Razvojnom navigator-u”. Tvrtke i pojedinci nailaze na suradnju i partnerstvo u svim svojim razvojnim fazama i svim sektorima bez obzira na veličinu tvrtke. Međutim, postoji nekoliko razlika u razumijevanju suradnje i partnerstva, naime u razlozima i pristupima povezivanju. Tvrtke, kao i pojedine regije, mogu ostvariti velike konkurentske prednosti korištenjem pristupa suradnji i partnerstva, ali moramo znati da je potrebno barem malo znanja o partnerskim strategijama i upravljanju takvim vezama kako bi se postigli optimalni i dugoročni učinci. Korisna su i znanja o strateškom razmišljanju i modernim poslovnim modelima. Tijekom procesa suradnje i razvoja partnerstva pojavljuju se mnoga pitanja, npr. kakve ću koristi dobiti od suradnje i partnerstva, kako tvrtke stižu do globalnih vizija, mogu li (i kako) tvrtke koristiti partnerstva i u kojem obliku, kako održati partnerstvo kako bi ga uspješno održavali na duge staze i kako pripremiti se za mogući prekid partnerstva?

Naši članci usmjereni su na rješavanje pitanja suradnje i partnerstva iz različitih perspektiva te za različite razvojne i poslovne okolnosti. Željeli bismo da naši članci pomognu u poboljšanju razumijevanja ovog područja, a time i da pomognu subjektima da hrabrije i učestalije uđu u različita partnerstva, te da povećaju suradnju i kulturu partnerstva općenito.

Želja je svake tvrtke prodavati proizvode i usluge na stranim tržištima. No, malo ih je koji uspijevaju i na inozemnim tržištima, a nikako na udaljenim tržištima. Koji su čimbenici koji donose uspjeh na stranim tržištima? Je li dovoljno imati izvrstan proizvod ili uslugu za dobru cijenu ili vam treba više?

Ova tema ili kategorija posvećena je procesu internacionalizacije poslovanja, točnije dobrim i lošim iskustvima i praksama tvrtki, organizacija i agencija za podršku poslovanju i mreža, konzultantskih tvrtki i drugih koji su na bilo koji način uključeni u proces internacionalizacije. Pišemo i o strategijama internacionalizacije poslovanja iz različitih perspektiva, u svim fazama razvoja proizvoda ili usluge, tj. od ideje do prodajne i partnerske strategije, kao i o metodologijama i alatima koji se često koriste u procesu internacionalizacije. Tema "Suradnja i partnerstvo" govori o svim perspektivama suradnje i partnerstva, dok se ova tema fokusira na partnerske strategije koje mogu najviše doprinijeti uspješnom radu na inozemnim tržištima, tj. suradnji i partnerstvu iz perspektive internacionalizacije poslovanja.

Nadalje, također informiramo o specifičnostima pojedinih međunarodnih tržišta, a u kategoriji "Poslovne prilike" i o poslovnim prilikama koje kruže unutar mreže naših klijenata, partnera i suradnika.

U našem radu smo suočeni s mnogim tvrtkama s različitim poluproizvoda, proizvoda i uslugama, koji su namijenjeni za prodaju poslovnim subjektima, javnom sektoru putem javnih nabava i/ili krajnjim potrošačima. Mnoge od tih tvrtki njihove proizvode i usluge nemaju pripremljene u obliku i na način koji bi bio pogodan za prodaju u inozemstvo, bilo zbog nedostatka certifikata, nepridržavanja standarda, neodgovarajuće politike cijena, neodgovarajućeg pakiranja, konkurentnosti u pogledu oblika i funkcionalnosti proizvoda odnosno usluge, ili bilo kojeg drugog razloga. Čak i same tvrtke često imaju neadekvatnu unutarnju organizaciju ili iskusno osoblje za prodaju na stranim tržištima.

S rastom važnosti online prodaje, online društvenih mreža i analitičkih alata za praćenje prodaje i ponašanja posjetitelja internetskih stranica je postao marketing i prodaja znatno složeniji. To sada znači da imamo, pored klasičnog, i iznimno velik broj mogućih online marketinških, oglašavačkih i prodajnih kanala te s time povezanih softverskih alata.

Naši članci otkrivaju različite aspekte marketinga i prodaje u međunarodnom kontekstu.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?